Óriási fölénnyel aranyérmes Kozák Danuta!

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Kozák Danuta – megvédve címét – aranyérmet nyert kajak egyes 500 méteren.


A futam elején a fehérorosz Marina Litvincsuk volt a leggyorsabb, bő fél hajóval a többiek előtt lapátolt. Mellette a 6-os pályán Kozák az ellenfelekénél nagyobb utazótempóját felvéve megközelítette, majd még a féltáv előtt meg is előzte őt. A második 250 méter pedig már az ő diadalmenetéről szólt, annyira elhúzott a többiektől, hogy egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelme. A célba bő másfél hajóval a dán Emma Jörgensen előtt ért be. Harmadikként a tavaly világbajnok, Rióban 200 méteren aranyérmes új-zélandi Lisa Carrington végzett.

Kozák a magyar kajak-kenu sport 24., illetve a riói küldöttség hetedik aranyérmét szerezte. Négy elsőségével most már ő minden idők legeredményesebb magyar kajakosa.

„Nem is gondolná az ember, hogy ekkora fölénnyel nyerhet. Ma már tényleg túl vagyok a betegségen, köszönöm Toma József orvosnak és az egészségügyi csapatnak, valamint a szövetségnek, hogy tartotta bennem a lelket. Remek napjaim vannak, egymás után válnak valóra az álmaim” – olvasható Kozák nyilatkozata az origo honlapján.