Kövér megint LMP-st fegyelmezett

Fotó: Facebook/LMP / www.arpadkurucz.com

-

„Sürgősen rakják el a bohóckodásra utaló papírokat” – mondta Kövér László házelnök a táblákkal tiltakozó LMP-seknek. Szél Bernadett felszólalása alatt akcióztak, a házelnök pár másodperc alatt megvonta a szót.


Az LMP-s Szél Bernadett napirend előtti felszólalásában arról beszélt, Várba költözés és „válogatott gazemberek zsebének kitömése helyett” a béreket kellett volna rendezni 500 milliárd forintból. A „Hol ég a ház ebben az országban?” kérdésre felállt néhány frakciótársa, és táblákat tartottak fel „Induló vállalkozások, alkalmazottak; Kivándorolni kényszerülő százezrek; Közszféra dolgozói, óvodai, iskolai dolgozók, köztisztviselők; A dolgozói szegénység áldozatai: szociális és egészségügyi dolgozók, bölcsődei dolgozók, ápolók, orvosok” feliratokkal.Kövér László házelnök nem kifejezetten értékelte a performance-t, és pár másodpercen belül megvonta a szót Szél Bernadettől. Azt mondta,


sürgősen tegyék el a bohóckodásra utaló papírokat.

Szél ezután tovább beszélt – bár hallani már nem lehetett, ekkor Kövér újra rászólt. Még egyszer elmondta, hogy megvonja tőle a szót, és kérte, foglaljon helyet. Erre az összes táblát tartó LMP-s politikus visszaült a helyére.

A leintett felszólalás utáni sajtótájékoztatón Szél Bernadett a többi között azt mondta, két nap múlva a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága dönt arról, a házelnök korlátozhatja-e a magyar képviselők szólásszabadságát.