Kövér László már kampányüzemmódba kapcsolt

Fotó: MTI / Komka Péter

-

A választópolgárok jól döntöttek, amikor 2014-ben ismét a Fidesznek szavaztak bizalmat, hiszen immár három éve tartósan emelkednek a reáljövedelmek, és növekedik a fogyasztás – mondta az Országgyűlés elnöke szombaton Békéscsabán.


Kövér László – aki a Fidesz országos választmányának is elnöke – a párttal szövetséges Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) regionális gyűlésére érkezett a békési megyeszékhelyre. Előtte sajtótájékoztatót tartott, amelyen hangoztatta: a kormány sokat támadott, kül- és belföldön egyaránt ócsárolt unortodox gazdaságpolitikája meghozta az eredményeket.

A politikus kiemelte: korábban a kiadási oldalon próbálták a terheket csökkenteni, részben adókedvezményekkel, részben pedig rezsicsökkentés formájában, most viszont már a jövedelmek emelése következik. Ez jelentkezik már a közszférában bejelentett életpályamodellek, illetve fizetésemelések által, de a folyamatba illeszkedik a minimálbér és a garantált bérminimum jelentős megemeléséről szóló legutóbbi megegyezés is.

Kövér László szerint ez a megállapodás ráadásul segíti, hogy Magyarországon maradjanak a fiatalok és a szakképzett munkaerő. Úgy vélte, a szakképzés átalakítása, a jövedelmek emelése enyhítheti a napjainkra kialakult munkaerőhiányt. Emlékeztetett arra, hogy korábban több mint 12 százalékos volt a munkanélküliség, amely napjainkra 5 százalék alá csökkent.