Kövér kitiltotta több portál videósát a Parlamentből

Fotó: szpot.hu / Béla Fotós

-

Az Országgyűlés sajtófőnöke kedden reggel tájékoztatta a hvg.hu-t arról, hogy a házelnök kitiltotta a munkatársukat a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból. Kitiltották a 24.hu, a Népszabadság, illetve az Index videósait is.


A videósok hétfőn a Parlamentben próbáltak felvételeket készíteni, ám Kövér László szerint megsértette a 9/2013-as számú házelnöki rendelkezést, amelyben azt szabályozták, hogy hol lehet forgatni, írja a hvg.hu.

A döntés szerint a videósok "a Sajtóiroda munkatársának többszöri figyelmeztetése és felszólítása ellenére is" folytatták tevékenységüket, és "nem voltak hajlandók elhagyni a Déli Társalgó és az Országház Kupolatermének területét".

Ezért "engedély nélküli forgatás", illetve "a szabályokkal való nyílt és tudatos szembeszegülés" miatt határozatlan időre felfüggesztették a videósok belépési lehetőségét.

Nem a hvg.hu munkatársa az egyetlen, akit a hétfői nap után kitiltottak a sajtó képviselői közül.

A házelnök kitiltotta a 24.hu munkatársát is, pedig "csak olyan helyen forgatott, ahol eddig is. És ahol eddig szabad volt" - írja a portál. Kövér ugyanígy járt el a Népszabadság és az Index munkatársai ellen is.

Hétfőn "Orbán Viktor miatt sokkal szigorúbbak voltak a sajtóért felelős személyek az újságírókkal. Olyan helyre akarták terelni az újságírókat, ahonnan gyakorlatilag lehetetlen képviselőket megszólítani" - írja az Index.

A hvh.hu által nyilvánosságra hozott videó szerint Kövért az újságírók megpróbálták megállítani a folyosón és kérdéseket feltenni neki, amelyekre egyébként nem válaszolt.