Kövér: Európa sorsa is eldőlhet a magyarországi választáson

Fotó: MTI / Kollányi Péter

-

A házelnök szerint egyre nagyobb hévvel támadják Magyarországot a Soros György zsebében lévő bürokraták. Semjén Zsolt bemutatta a KDNP két jelöltjét.


A jövő évi magyarországi választáson Európa sorsa is eldőlhet – mondta Kövér László a KDNP országos választmányának ülésén. Az Országgyűlés és a Fidesz választmányi elnöke a választások tétjeként hivatkozott az elmúlt 7-8 évben nagy nehézségekkel elért eredmények megőrzésére, továbbá arra, hogy Magyarország magyar ország tud-e maradni.

Szerinte Magyarország ma lélekszámánál, gazdasági teljesítményénél nagyobb befolyással bír a nemzetközi politikában, s ennek szerepe van abban, hogy Európa megőrzi-e keresztény karakterét.

Emiatt nagyobb hévvel támadják és vitatják azt, amit Magyarország képvisel – mondta Kövér, aki szerint a magyar kormány és a mögötte álló többség, valamint az unió bizonyos intézményei és a bürokraták küzdenek. Utóbbiak jelentős részben "Soros György zsebében vannak" – mondta Kövér.


Brüsszel kettős bűne

Semjén Zsolt szerint "Brüsszel kettős bűne miatt" veszélyben van a keresztény civilizáció. A kormányfő helyettese, a KDNP elnöke azt mondta, az egyházellenesség, a családellenesség és a nemzetellenesség tudatosan rombolja a keresztény értékeket.

A másik bűnként a migráció megszervezését azonosította, inkorrektnek nevezve a helyzetet a bevándorlást elutasítókkal és magukkal a migránsokkal szemben is.

Semjén bejelentette, hogy Süli János, a paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter a KDNP színeiben indul a parlamenti választásokon, Hollik István pedig Budapest belvárosában, Rogán Antal jelenlegi körzetében lesz a kormánypártok jelöltje.