Kovács Zoltán lett a Videoton új sportigazgatója

-

A korábban az Újpestnél és a Diósgyőrben, legutóbb pedig Siófokon dolgozó korábbi válogatott csatár a hétfőn lemondott Burcsa Győző helyét veszi át.


Kovács Zoltán lett a Videoton új sportigazgatója (Fotó: vidi.hu)


A 42 éves szakembert, aki annak idején 20 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, egy nappal azt követően nevezték ki, hogy a sikertelen bajnoki rajt és a Bajnokok Ligájából történő kiesés miatt lemondott posztjáról az eddigi klubigazgató Burcsa Győző – adta hírül a Videoton hivatalos honlapja, a vidi.hu.

Kovács Zoltán sportvezetői pályafutását az újpesti utánpótlásnál kezdte, majd az Újpest FC sportigazgatójaként dolgozott. A 2013/2014-es szezonban hasonló munkakörben a DVTK sikeréért tevékenykedett, majd ismét a Megyeri úton vállalt szerepet 2015 márciusáig. Idén nyáron a BFC-Siófok sportigazgatójának nevezték ki, mielőtt kedden csatlakozott a Videoton FC-hez.

Kovács Zoltánnal kétéves szerződést kötött a klub vezetése, sportigazgatónk a keddi edzés előtt már be is mutatkozott az első keret játékosainak.

„Nagyon hirtelen jött ez a felkérés, amelyre nem mondhattam nemet, hiszen Magyarország egyik top klubjáról van szó. A keretben kiváló labdarúgók vannak, akik egyértelműen sokkal jobb teljesítményre képesek, mint azt a jelenlegi eredmények mutatják. Hamarosan egyesével minden játékossal le fogok ülni átbeszélni a helyzetet. A mai naptól kezdve azon dolgozom, hogy a Vidi minél előbb kilábaljon a gödörből. Ennél többet azonban jelenleg nem szeretnék mondani, mert nyakunkon a Poznan elleni Európa-liga mérkőzés, és most minden energiánkkal arra a feladatra kell összpontosítanunk. Majd, ha Lengyelországból visszatérünk, akkor természetesen örömmel beszélek a terveinkről” – mondta Kovács Zoltán a vidi.hu-nak.