Kovács Katalin 39 évesen is komolyan gondolja az olimpiát

Fotó: AFP / MANAN VATSYAYANA

-

Két hétre Szegedre költözik a kajakkirálynő, hogy együtt készülhessen Kárász Annával.


Bár nem ülnek egy hajóba, két hétig azért együtt edz a háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin és Kárász Anna Szegeden.

Kovács Katalin nyáron tért vissza a szülés után, de nem túl sikeresen: nem tudott indulási jogot szerezni az augusztusi vébére. A 31-szeres világbajnok ugyanakkor nem adja fel, egy ideig a Honvéd helyett a szegedi műhelyben készül majd.

„Becsülöm Katit, közel a negyvenhez célba veszi a jövő évi riói olimpiát – mondta Kovács László, a kétszeres világbajnok Kárász klubedzője a Borsonline-nak. – Nem tagadom, meglepődtem, amikor Kati felhívott, és elmondta, szívesen készülne Annácskával. Ezért október elején beköltözik a Maty-éri pálya melletti szállóba, és két hétig fut, erősít, lapátol a tanítványommal.”

Az edzések a Maty-éri Holt-Tiszán, a Szegedi Olimpiai Központban lesznek, ahol ugyan hínáros, békanyálas a Tisza vize, ám ez egyiküket sem akadályozza meg a munkában.

A program október ötödikén indul, Kovács edző addig felkészülési tervet ír a két kajakosnak, akik nem eveznek egy hajóban; a lényeg, hogy Kovács Katalinnak „új impulzusra van szüksége az edzésmunkában, és Kárász ezt biztosítja a számára”.