Kovács a tizedik az összetett selejtezőben

Fotó: MTI/EPA / Taccjana Zenkovics

-

Kovács Zsófia 54,598 pontot szerzett a tornászok egyéni összetett selejtezőjében, mellyel jelenleg, az első két csoportot követően a tizedik, az összetett finálé szempontjából pedig a kilencedik helyen áll.


A 16 éves magyar sportoló élete első olimpiáján talajon kezdte meg a szereplését. Gyakorlatát jól indította és szépen hajtotta végre egészen a végéig, de az utolsó ugrás után letérdelt, amiért komoly levonást kapott, és a zsűri végül 12,766 pontra értékelte gyakorlatát.


A folytatásban következett az ugrás ebben hetedik lett az idei Európa-bajnokságon , és ez már lényegesen jobban sikerült. Az Eb-hez képest az erősebb első ugrás nem változott, a második viszont jóval nehezebb lett a korábbinál, és miután mindkettő szinte hibátlanra sikerült, 14,866 pont került a neve mellé. A harmadik szer a felemás korlát volt, és Kovácsnak ezt a gyakorlatát is sikerült hibátlanul végrehajtania, amiért 14,733 pont lett a jutalma.


Kovácsnak meggyűlt a baja a gerendával


Utolsóként jött a gerenda, melyen a pódiumedzéseken is bizonytalankodott, és ezúttal sem volt tökéletes a produkciója, többször is küzdött egyensúlya megtartásával egy-egy elem végén, és egy ugrás után le is esett a szerről. A bírók 12,233 pontot adtak, ezzel pedig 54,598 ponttal zárta a selejtezőt a magyar versenyző.

Bosszant a hibám talajon, viszont ugrásban és korláton sikerült jó gyakorlatokat csinálnom, aminek örülök. Gerendán pedig sajnos éreztem, hogy bizonytalan vagyok" foglalta össze a napját Kovács Zsófia, aki azt is elmondta, hogy nagyon élvezi az első olimpiáját. Remélem, sikerül döntőbe jutnom valahol. Most ezért izgulhatok estig."