Koszos betonkeverőben készült a gírosz a fővárosi étkezdéknek

-

22 tonna baromfi, pulyka, és marhahúst, joghurtot és fűszereket kellett megsemmisíteni egy fővárosi húsnagykereskedésben, és a mögötte lévő épületben talált illegális gírosz előállító üzemben. A NÉBIH valamennyi helyiséget hatósági zár alá helyezett, és várhatóan milliós nagyságrendű bírságot is kiszab.


A NÉBIH kiemelt ügyekkel foglalkozó igazgatóságát a Pest megyei NAV kereste meg, ennek nyomán ellenőrizték a húsnagykereskedést, ahol jelöletlen és nem nyomon követhető termékeket találtak. Az üzemben a bontási, darabolási tevékenységről nem vezettek dokumentációt.

A nagykereskedés mögötti épületben találták az engedély nélkül működő gírosz előállító üzemet, ahonnan az ellenőrök láttán elmenekültek a dolgozók. Az üzemben rossz higiéniai körülmények között, betonkeverőben készült nagy mennyiségben a gírosz, amelyet aztán számos fővárosi gíroszoshoz szállítottak ki.

A NÉBIH a helyiségeket hatósági zár alá helyezte és elrendelte 22 tonna alapanyag megsemmisítését. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.