Köszi, Budapest!

-

A 2015-ben indult útjára a Főváros és a BVA - Budapesti Városarculat Nonprofit Kft. támogatásának köszönhetően az a #köszibudapest kampány, amely a Budapest Essentials Városi Fesztivál keretein belül, előre kiválasztott véleményvezérekkel és egy fotókiállítással közvetített különböző gondolatokat. Ez folytatódik a héten a fővárosban.


A #köszibudapest koncepció 2016-ban is a városi értékeket fogja össze, a tavalyi év során kiválasztottak kommunikációját azonban egy közösségépítő ötlettel folytatja. A Főváros és a BVA összefogása révén, idén a BÁLNA főbejárata előtt okos köztéri aktivitásokkal készül a BPES csapata. Ide települ ugyanis az OKOS PONT, fókuszban egy funkcionális térbútorral, a VÁROS ASZTALÁ-val. Egy pont, ahova bármikor, bárki leülhet és feltöltődhet mind szellemi, mind szó szerint technológiai értelemben, hiszen itt lehet tölteni a telefont, de akár kerekesszéket is, valamint ingyenes WiFi is lesz.Lehet majd itt üldögélni, beszélgetni, olvasni, dolgozni, piknikezni és végighallgatni egy beszélgetést az „okosodó Budapestről”. A Senso Media által biztosított intelligens eszközök és a Város Asztala négy teljes napig, nonstop működő installációként várja látogatóit. Egy pont a városban, amely kifejezi, hogy mitől lehet ez a város még jobb, még okosabb, még élhetőbb, még emberibb.


Kerekasztal beszélgetések

Okos Budapest

Könnyed beszélgetés és eszmecsere lesz Till Attila vezényletével Budapest útjáról az okosabb jövő felé. Beszélgetés a városról, amely mindenkié. Hogyan lehet élhetőbb és okosabb?

Helyszín: Okos Pont - BÁLNA (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.)
Időpont: 2016. június 2. csütörtök 15:45 - 17:00

Budapest menü

A Konyhakör nevű speciális gasztró csoportosulással, az Asztal megalkotóival egy nem mindennapi, meghívásos városi vacsora jön itt létre. Inspiráló közös étkezés, melyet Budapest ihletett. A KONYHAKÖR séfje kreatív formában tálalja A budapesti menüt.

Helyszín: Okos Pont - BÁLNA (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.)
Időpont: 2016. június 2. csütörtök 17:30- 20:30

Sunday Brunch

Reggeli piknik hangulatban, a rendezvény Budapest Essentials karszalaggal bárki számára ingyenesen igénybe vehető. A város reggelije, egy több órán át tartó brunch. Az ételek és frissítők, krémek, péksütemények a Konyhakör szervezésében valamint a 4 napos fesztiválhoz csatlakozó gasztropartnerek felajánlásával kerülnek megvalósításra.

Helyszín: Okos Pont - BÁLNA (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.)
Időpont: 2016. június 5. vasárnap 10:00 -13:00Budapest Cinéma - MOSZKVA TÉR filmvetítés

A fesztivál lezárásaként a Főváros és a BVA összefogásának köszönhetően mindenkit vár a Pontoon napozóterasza egy különleges mozizós eseménnyel. A BPES karszalaggal rendelkezők a Moszkva tér főhőseinek DJ szettjével, Szabó Simon (Rojál) and Jávor Bence ( Ságodi) törtjeivel búcsúztathatják az idei legurbánusabb fesztivált. Budapest koktél, naplemente a Pontoon fedélzetéről, emlékeket idéző film és könnyed lazulás a fesztivál utolsó estéjén.

Helyszín: PONTOON terasz (1051 Budapest, Id. Antall József rakpart 1.)
Időpont: 2016. június 5. vasárnap 20.30További információk az esemény honlapján és a Facebook-oldalán.