Kósa szerint Sorosnak a Velencei Bizottságban is vannak emberei

Fotó: MTI/MTVA / Komka Péter

-

A fideszes képviselők nem mennek el a parlament rendkívüli ülésére.


A Fidesz frakcióvezetője szerint a Velencei Bizottságban is vannak, akiket Soros György pénzel. Amit a gazda mond, azt kell csinálni és meg kell találni a jogi magyarázatát – mondta Kósa Lajos az állami rádióban. A frakcióvezető abszurdnak nevezte, hogy a bizottság szerint a CEU-ra nem kellene vonatkoznia a magyar felsőoktatási törvénynek. "A törvényeknek mindenkire vonatkoznia kell, még Soros Györgyre is" – mondta Kósa. A felsőoktatás szabályozása állami hatáskör, az új törvényt mindenki komolyan vette, a másik Magyarországon működő amerikai intézménnyel meg is született a megállapodás.

Kósa szerint tudni lehetett, hogy nyáron fokozódik a nyomás, és most a civil szervezetek is segítik a migrációt, az embercsempészekkel karöltve. A civilek emberiességi szempontjait a frakcióvezető álságos álláspontnak nevezte. Szerinte az európai közvélemény is megfordult, az olaszok szigorúbb feltételeket szabtak a civil szervezeteknek, mint amit a magyar civiltörvény előír.

A Jobbik megjelenésével egy addig nem létező "kocsmapolitikai stílus" vonult be a politikai életbe, ami normális politikai erőnél nem képzelhető el – mondta a frakcióvezető Vona Gábor Jobbik-elnök nyugdíjasokra tett kijelentéséről.

Kósa szerint a rendkívüli parlamenti ülés összehívásából látszik, hogyan működne Magyarország, ha a szocialisták irányítanák: Soros összehívatja a parlamentet és megszavaztatja az embereivel azt, amit ő akar. A Fidesz képviselői nem mennek el a rendkívüli ülésre, mert "ha csak az ég a földdel nem válik egybe", akkor semmi ok nincs arra, hogy nyáron összeüljön a parlament. Szerinte a kezdeményezésen látszik, hogy "tiszta kamu az egész".