Kósa szerint a vasárnapi pihenőnap ősrégi baloldali követelés

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Épp ezért abszurd, hogy az MSZP akarja eltörölni a boltzárat – gondolkodott hangosan a Fidesz frakcióvezetője. Azt is hozzátette, hogy nem akarnak erővel csinálni jót.


Abszurdnak nevezte a Fidesz frakcióvezetője az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában, hogy az MSZP a boltzár eltörléséért lépett fel, ugyanis a vasárnapi pihenőnap "ősrégi baloldali követelés".

Kósa Lajos úgy fogalmazott: ez olyan, mintha a KDNP azt ünnepelné, hogy sikerült a Bibliából kihúzni a szeretet szót. A szocialisták a multinacionális kereskedelmi láncok érdekeit szolgálják ki. "Csak gratulálni tudok nekik" - tette hozzá.

Közölte: a jogszabály visszavonását nem tartják vereségnek, bár az kudarc, hogy nem tudták meggyőzni az embereket egy olyan intézkedés helyességéről, amely beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A jogszabály gazdasági eredményei pozitívak: nőtt a kiskereskedelmi forgalom és a foglalkoztatás - mondta Kósa Lajos.


A frakcióvezető a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is beszélt a döntésről. Közölte: hiába helyes egy intézkedés, ha nem tetszik a választóknak. "Nem bolsevikok vagyunk, hogy erővel csináljunk jót" - mondta Kósa Lajos.


Ide kattintva videót talál a vasárnapi boltzár eltörlését értékelő politikusokról.