Kósa Lajos nem vette észre a sztrájkoló pedagógusokat

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

A Fidesz frakcióvezetője szerint a szerdai sztrájk a pedagógusok körében is nagyjából érdektelenségbe fulladt, 80-85 százalékuk nem vett részt benne. A tanárok mást számoltak.


Kósa Lajos a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: a legmeglepőbb kijelentést a pedagógus-szakszervezet vezetője tette, aki szerint a politikát be kell vinni az iskolába. Hozzátette: ebből mindenki előtt nyilvánvalóvá kellett válni annak, hogy az egész pedagógussztrájk „valós problémák mögé bújva meztelen politikai törekvéseket tartalmaz, ami nem meglepő, hiszen a szakszervezetek igen régen szövetségesei az MSZP-nek”.

A Fidesz frakcióvezetője szerint az utcai kiabálás csak figyelemfelhívásra jó, feltéve, ha csatlakoznak hozzá az emberek, a sztrájk csak fenyegetés lehet. Majd kérdésként vetette fel, hogy vajon kiabálva meg lehet-e egyezni bármiről is, majd válaszolt is rá: nem könnyű.

A szerdai pedagógussztrájk szervezői úgy számoltak, majdnem 25 ezer tanár vett részt a munkabeszüntetésben, tudósítónk pedig talált olyan iskolát, ahol a dolgozók 92 százaléka sztrájkolt.