Kósa: Biztonságunkat és indentitásunkat befolyásolja a "Soros-terv"

Fotó: MTI/MTVA / Komka Péter

-

A frakcióvezető szerint az Európai Bizottság minden menekültnek kilenc millió forintot adna, amire kölcsönt kellene felvenni.


A magyarok életét, biztonságát és identitását hosszú időre befolyásolja a "Soros-terv", ezért fontos tájékoztatni róla az embereket – mondta a Fidesz frakcióvezetője a TV2-nek. Kósa Lajos szerint ezért lesz nemzeti konzultáció a „Soros-tervről" Szerint az Európai Bizottság döntése a kötelező betelepítési kvótáról „szélesre tárta a kapukat a Soros-terv előtt”, amely szerint le kell bontani a határzárat és a kerítést, évi egymillió migránst kell behozni Európába, mindegyiknek kilencmillió forintot kell adni, ennek fedezésére pedig kölcsönt kell felvenni.

Szerinte a magyar ellenzék és az európai baloldal igyekszik megtéveszteni az embereket, most "azt hazudják, hogy nincs is Soros-terv", 2015-ben még azt mondták, hogy nincs migrációs özön, a népszavazáskor pedig azt állították, nincs kvóta, hanem önkéntes felvétel van.

Kósa a Fidesz-KDNP velencei frakcióüléséről azt mondta, hogy a frakcióvezetői pozícióban várhatóan október elején váltja Gulyás Gergely. Szerinte kellő tapasztalata van a Modern városok programért felelős tárca nélküli miniszteri poszthoz, mert 16 évig vezette Debrecent, sokáig volt a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, és jelenleg is tiszteletbeli elnöke.

Gulyást a Fidesz-frakció meg is választotta új vezetőjének. Gulyás Gergelyt a törvényalkotási bizottság élén Hende Csaba váltja, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke pedig – Kósa helyett – Németh Szilárd lesz. Az elhunyt Rubovszky György igazságügyi bizottsági elnöki posztját a KDNP-s Vejkey Imre kapja, őt pedig a szintén kereszténydemokrata Hargitai János váltja a mentelmi bizottság élén.