Kósa: Az EU vezetői is felelősek a történtekért, le kell mondaniuk

-


A mostani helyzetben a köntörfalazás, üres szólamok nem jelentenek megoldást, az EU vezetőinek, élükén Junckerrel, felelősségük van abban, hogy ez megtörténhetett - mondta parlamenti felszólalásában Kósa Lajos Fidesz.frakcióvezető.


Azt mondta, a politikusok képtelen arra, hogy az EU-val betartassák a szabályokat. „Görögország évek óta megsérti a schengeni egyezményt. Ki kellene zárni a schengeni egyezményből” - mondta.

„Ha az EU-ban van olyan, hogy jogállamiság, akkor be kell tartani a dublini egyezményeket, és nem csak Magyarország ellen kell kötelezettségszegési eljárást indítani, hanem következetesen mindenki ellen” - tette hozzá.

Ha az EU-nak olyan vezetői vannak, nem tudják betartatni a szabályokat, és nem tesznek javaslatot a változtatásra, akkor mondjanak le.


Hány száz embernek kell még meghalnia, ezt az egyszerű következtetést levonják?

- tette fel a kérdést.

Kósa Lajos azt mondta, a jelenlegi szabályok szerint csak a politikai menekülteket kellene beengedni, akik nyilván nem terroristák. Ha mást is beengednek, akkor az szabályt szegve jön be. „Kinek kell betartani ezeket a törvényeket? Csak nekünk magyaroknak? Ha ezt tovább csinálja az unió, a további áldozatok vére is a lelkükön fog száradni” - mondta.