Korrupt NAV-dolgozót fogott az ügyészség

Fotó: RIA Novosti / Fedorenko Vladimir

-

Egy NAV-osztályvezető adótitkokat adott ki félmillió forintért.


Több mint félmillió forintért cserébe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik osztályvezetője egyes cégekről adótitoknak minősülő adatokat adott ki, ellene és két társa ellen eljárás indult – közölte Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője pénteken az MTI-vel. A NAV egyik megyei adóigazgatóságán a végrehajtási osztály vezetőjeként dolgozó férfi elleni nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indították.

A megalapozott gyanú szerint a férfi összesen több mint félmillió forint ellenében vállalta, hogy a két társa által megjelölt cégekről adótitoknak minősülő adatokat szolgáltat ki, és az adóvégrehajtási eljárás jogellenes befolyásolása útján közreműködik abban, hogy a cégekkel szembeni adóvégrehajtási eljárás eredménytelenül záruljon, így az adótartozást végül töröljék – áll a közleményben.

A KNYF október 26-án – egy pénzátvétel után – elfogta az osztályvezetőt, akit vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették. A gyanúsított két társát is kihallgatták ugyanazon a napon. A gyanúsítottak beismerték a bűncselekmények elkövetését, szabadlábon védekeznek.


Performance részigazságokkal