Korrupcióval vádol az ír ökölvívó

Fotó: AFP / YURI CORTEZ

-

Az ír harmatsúlyú ökölvívó, Michael Conlan szerint a bírók elcsalták az orosz Vlagyimir Nyikityin ellen egyhangú pontozással elveszített negyeddöntőjét.


A 2015-ben világ- és Európa-bajnok bokszoló úgy vélte, megfosztották egy megérdemelt győzelemtől és olimpiai álmaitól a pontozók, akik szerinte orosz befolyás alatt álltak.


A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) egész egyszerűen korrupt. Mivel Oroszország doppingolni már nem tud, így a bíróknak fizet többet” mondta a londoni olimpia bronzérmese, hozzátéve, nem fog többet AIBA-versenyen indulni.

A nemzetközi szövetség szóvivőjén keresztül reagált a vádakra: Conlan világbajnokként nagy elvárásokkal érkezett Rióba, és érthetően csalódott, amiért kikapott. Ugyanakkor ez a magánvéleménye. Az AIBA mindent megtesz, hogy becsületes versenykörülményeket biztosítson.”

Nem ez volt az első eset a riói olimpián, hogy nem mindenki osztotta a pontozók véleményét. A nehézsúlyú ökölvívók hétfői döntőjében a közönség nemtetszésének adott hangot, amikor egyhangú pontozással az orosz Jevgenyij Tiscsenkót hirdették ki győztesnek a kazah Vaszilij Levittel szemben.