Kórházba vitték Charles Manson sorozatgyilkost

Fotó: AFP/California State Prison / HO

-

Kórházba szállították a 82 éves Charles Mansont, Roman Polanski feleségének gyilkosát.


A hírt hivatalos források nem erősítették meg, a büntetés-végrehajtás egyik szóvivője a rabok személyiségi jogaira hivatkozva csak annyit mondott, hogy Charles Manson életben van.


A TMZ portál és a Los Angeles Times kedden arról írt, hogy a tömeggyilkost egy bakersfieldi kórházba szállították át a hírhedt corcorani börtönből, ahol büntetését tölti. A klinika előtt látták parkolni a kaliforniai büntetés-végrehajtás három kisteherautóját, a kórházban pedig korábban már kezeltek rabokat. A corcorani börtönben kialakítottak sürgősségi és fekvőbeteg-ellátásra alkalmas orvosi részleget, műtéti beavatkozásokra vagy akut betegségek kivizsgálására azonban kórházba kell átszállítani a rabokat közölték a hatóságok.

Manson az 1960-as évek vége felé szervezett maga köré szektát. A banda 1969-ben öt hét alatt négy helyszínen kilenc emberrel végzett, köztük Roman Polanski filmrendező feleségével, az akkor nyolc hónapos terhes Sharon Tate színésznővel. Mansont és bandáját elkapták.Mansont 1971-ben halálra ítélték, ezt azonban életfogytiglanra változtatták, miután Kaliforniában alkotmányellenesnek minősítették a kivégzéseket. Az államban később visszaállították a halálbüntetést, de az egykori szektavezér ítéletét nem változtatták meg.

A Manson kórházba szállításáról szóló hírekre reagálva Sharon Tate húga az AP hírügynökségnek azt mondta: katolikusként nem kíván rosszat a férfinak, aki megölte a testvérét, és egészen addig visszafogja érzelmeit, míg nem értesül Manson haláláról.


Talán majd elmondok érte egy imát, ejtek egy könnycseppet, és arra kérem istent, könyörüljön meg a lelkén, de mindeddig nem engedtem meg magamnak, hogy bármit is érezzek, mert nincs rá alapom

– mondta Debra Tate.

Manson számára 1977-ben engedélyezték, hogy kegyelmet kérjen. A tömeggyilkos legutóbb 2012-ben folyamodott kegyelemért, de elutasították. Legközelebb 2027-ben nyílhat módja erre.