Korcsolya vágta meg egy hokis nyakát Újpesten

-

Félbeszakadt az Újpest-Sapa Fehérvár Mol-ligás hokimeccs, mert egy ütközés után Devon Krogh nyakát megvágta egy korcsolya.


A súlyos nyaki sérülés a hosszabbításban, a 65. percben, 2-2-es állásnál történt. A meccs azonnal félbeszakadt. Devon Krogh nyakát egy eleső játékos felvágódó korcsolyája vágta meg, mondta a fehérváriak másodedzője, Énekes Lajos.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem a fő artéria sérült. Hátvédünk nyomókötést kapott, és mentővel azonnal a Honvéd kórházba szállították, ahol jelenleg is kezelik” – mondta Énekes a klub honlapjának. A játékos a kórházba szállítás során végig eszméleténél volt, majd túlesett egy CT-vizsgálaton.


A legfrissebb hírek szerint a kanadai csatár – aki az egyenlítő gólt ütötte a 49. percben – jobban érzi magát, állapota stabil. A csapat egy ideig a Megyeri úti jégpálya öltözőjében várta a fejleményeket, majd elmentek a társukhoz a kórházba, ahol kiderült: nincs életveszélyben, a kötését levették, a sebeit összevarrták, de pár napig még megfigyelésre bent tartják.

Mol-liga:
Debrecen-MAC Budapest 5-4 (1-1, 2-1, 2-2)
UTE-Fehérvár AV 19 2-2-nél, a 65. percben félbeszakadt.

Az élcsoport:
1. DVTK Jegesmedvék 30 pont (56-32)
2. Debrecen 30 (48-30)
3. MAC Budapest 24
4. Fehérvár AV 19
5. UTE 15