Korábbi szupersztárja vezeti tovább a Los Angeles Lakerst

Fotó: Geisler-Fotopress / Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

-

A klub egykori legendás játékosa, Earvin "Magic" Johnson lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban szereplő Los Angeles Lakers sportigazgatója.


Johnson kinevezése mellett kedden azt is bejelentették, hogy 17 év után távozik Mitch Kupchak vezérigazgató, és Jeanie Buss tulajdonos a bátyját, Jim Busst is menesztette az ügyvezető alelnöki posztról.


"Hiszek benne, hogy a mostani intézkedéseimnek köszönhetően a Lakers visszatér azokba a magasságokba, ahol Jerry Buss időszakában volt, és amit rajongóink joggal várnak" - utalt édesapjára, a klub néhai tulajdonosára Jeanie Buss. A Lakers története legrosszabb időszakát éli, ugyanis sorozatban háromszor maradt le a rájátszásról. Tavaly 17 győzelem mellett 65 vereséggel zárt, jelenleg pedig 19/39 a mutatója. Kupchak összesen 30, Jim Buss pedig 19 évig dolgozott a klubvezetésben.

Pályafutása során Magic Johnson kizárólag a Lakers színeiben szerepelt az NBA-ben, amelyben öt alkalommal lett bajnok. Visszavonulása óta klubvezetőként még nem tevékenykedett, de sikeres befektetőnek, üzletembernek bizonyult, illetve 1994-ben egy rövid ideig edzőként segítette korábbi csapatát.