Korábbi Real-játékos a málagai kispadon

Fotó: AFP / BORIS HORVAT

-

Az Athletic Bilbao otthonában elszenvedett 1–0-s vereség után a Málaga irányítói megváltak Marcelo Romero vezetőedzőtől, akinek utóda a spanyol José Miguel González, ismertebb nevén Míchel lett.


Az uruguayi szakember decemberben vette át a posztot Juande Ramostól, de vele sem vált ütőképessé a gárda, amely a spanyol bajnokságban jelenleg a 15. helyet foglalja el, és csak hétpontnyira van a kiesőzónától. A júliusban 41 éves Romero tíz bajnoki mérkőzésen irányíthatta az együttest, amely egy győzelem mellett kétszer döntetlenre végzett, hétszer pedig kikapott.


Az andalúz klub keddi közleménye szerint közös megállapodással határoztak a válásról, de végleges szakításról nincs szó: Romero, aki 2001 és 2007 között a Málaga futballistája volt, marad a klub szakmai stábjában.

Utódját már kedden bejelentették: helyére a kispadra a Real Madrid egykori futballistája, a Míchelként ismert 53 éves José Miguel González ül le. A volt középpályás edzőként legutóbb Franciaországban, az Olympique Marseille-nél dolgozott 2015 nyarától 2016 áprilisi elküldéséig.