Korábbi megmentője veszi át Széles Sándor kezelését

Forrás: VS.hu/Zagyi Tibor

-

Szerdán a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájától a budai Szent János Kórház veszi át Széles Sándor úszóedző ápolását – értesült a Telekom Sporthír Szolgálat.


Gyurta Dániel és Gyurta Gergely 59 éves edzőjét nem sokkal a kazanyi úszó-világbajnokság befejezése előtt az oroszországi városban kórházba kellett szállítani, ahol gyomorvérzéssel kezelték. Egy hónappal ezelőtt a Semmelweis Egyetem Korányi Sándor utcai I. sz. Belgyógyászati Klinikája vette át az ápolását, ahol néhány napot az intenzív osztályon is el kellett töltenie.

„Kórházunk felkészült Széles Sándor fogadására” – erősítette meg a hírt dr. Pusztay Margit, a befogadó kórház belgyógyászati és gasztroenterológiai osztályának adjunktusa.


Széles és Gyurta


Pusztay doktornő és munkatársai idén már gyógyították Széles Sándort, aki június végén a következőképpen nyilatkozott: „Tíz orvos közül kilenc lemondóan nyilatkozott az állapotomról, de akad szerencsére egy tizedik, aki a hónom alá nyúlt, és meggyógyított. Neki is köszönhetem, hogy életmódot változtattam, diétába kezdtem, és hála Pusztay doktornőnek, elkísérhetem a versenyzőimet, köztük Gyurta Dánielt és Gergőt a kazanyi világbajnokságra.”