Korábbi BL-győztes sztár játszana a Chapecoense-ban

Fotó: Getty Images / Matthew Ashton - AMA

-

A Barcelonával 2009-ben Bajnokok Ligáját nyerő izlandi sztár segítene a tragikus repülőgép-baleset utáni Chapecoense futballcsapatának.


A Telegraph találata szerint a 38 éves izlandi sztár felajánlotta szolgálatát a november végén 71 halálos áldozatot követő kolumbiai repülőgép-katasztrófa során 19 játékosát és a szakmai stáb több tagját is elvesztő brazil Chapecoense-nak.


Egy Twitter-posztban Gudjonhsen azt írja, „megtiszteltetés lenne a Chapecoense-ban játszani, már ha akad hely számomra is”. Az izlandi legenda hozzátette, szeretne egykori csapattársával, 2005 aránylabdásával, a brazil Ronaldinhóval is újra együtt játszani a brazil csapatban. Bár éppen hétfőn robbant az álhír, miszerint Ronaldinho már elkötelezte magát a csapathoz, a valóságban csupán arról van szó, hogy a brazil középpályás testvére szerint az egykori Barca-sztár, ha szükség van rá, segítene a bajba jutott klubon.

Közben minden brazil klub beleegyezett, hogy játékosokat kölcsönözzön a Chapecoense számára, amivel kihúzhatják legalább a szezon végéig.