Korábbi Barca-játékost igazolt a Manchester City

Fotó: AFP / MIGUEL RIOPA

-

A Manchester City hivatalos honlapján jelentette be, hogy négy évre szerződtette a Celta Vigo támadóját, Nolitót.


Angol sajtóértesülések szerint a Manchester City 16,5 millió eurót fizetett a Celta Vigónak a 29 éves spanyol támadóért. Nolito 2008 és 2011 között a Barcelona utánpótláscsapataiban játszott, de Pep Guardiolát akkor még nem sikerült meggyőznie.


A távozását követően két évig a Benfica szolgálatában állt, majd 2013 nyarán 2,6 millió euróért a Celta Vigóhoz igazolt. A galíciai csapatnál 103 mérkőzésen lépett pályára és 39 gólt szerzett.

"Guardiola egyike a legjobb edzőknek, sokat tud a játékról, és biztos vagyok benne, hogy kihozza belőlem a legjobbat." - olvasható Nolito nyilatkozata a Manchester City hivatalos honlapján.

Nolito játékára Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitány is felfigyelt, és 2014. november 7-én a fehéroroszok elleni Eb-selejtezőn debütálhatott. A franciaországi Európa-bajnokságon a spanyolok mind a négy meccsén kezdő volt, a törökök ellen gólt is szerzett. A nyolcaddöntőben az Olaszországtól elszenvedett 2-0-s vereséget követően utazott Manchesterbe, ahol aláírta négy éves szerződését.