Korábban is volt már rendőri akció Lagzi Lajcsi házánál

Fotó: MTI / Beliczay László

-

A zenész telefonját is lehallgatták. A bíróság azért döntött az előzetes letartóztatásáról, mert úgy ítélte meg, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.


Fél évvel ezelőtt egyszer már ellepték a rendőrök Galambos Lajos házát – mesélték a zenész szomszédai a Blikknek. Elmondták azt is, hogy a rendőrök az egész kertet felásták, az akció csaknem egy hétig tartott, és a gáz- és vízművek emberei is jelen voltak.

Galambos Lajost és feleségét kedden vették őrizetbe a rendőrök lopás és vesztegetés gyanúja miatt, miután korábban illegális áram-, gáz- és vízelvezetés nyomaira bukkantak a zenész Mocsa melletti birtokán, Boldogasszonypusztán, a szintén a tulajdonában lévő Mocsa Öregtó Kft. telephelyén, valamint a szintén hozzá köthető tatai Boglárka Apartmanparkban. Az ügyészség szerint akár 30 millió is lehet a kár, amelyet a hatóságok szerint Galambos okozott. A Blikk szerint az ügy harmadik gyanúsítottja Galambos mindenese, aki háttérzenészként, ügyintézőként is dolgozott neki. Az ügyészség szerint ő a kulcsfigura az ügyben. Ugyanis az E.ON munkatársai szerint – miután májusban falbontással megtalálták a leágaztatott vezetéket – Galambos jobbkeze pénzt adott nekik, hogy elsikálják az ügyet – írja a lap. A nyomozás azonban ekkor már öt hónapja tartott. Az ügyész a nyomozati adatok miatt azért ragaszkodott ahhoz, hogy rács mögött maradjon mindenki, mert szerinte a zenésznek elegendő pénze van ahhoz, hogy örökre eltűnjenek, vagyis fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A bíróság csütörtökön döntött úgy, hogy Galambost és feleségét harminc napra előzetesbe helyezik. A Blikk azt írja, hogy a zenészt a székesfehérvári rendőrség cellájából pénteken szállítják át a városi büntetés-végrehajtási intézetbe. A lap szerint Galambos Lajos a Budaörsi Járásbíróságon tudta meg, hogy bizonyítékok szólnak ellene. Telefonját ugyanis fél éve lehallgatják.