Depresszió miatt tiltották el a repüléstől a Germanwings pilótáját

Forrás: Facebook

-

A Bild szerint 2009-ben azért kellett megszakítania a Germanwings pilótájának kiképzését, mert súlyos depressziót diagnosztizáltak nála. Később újrakezdhette a karrierjét, átment a teszten, de pszichiátriai kezelés alatt állt.


A Germanwings német fapados légitársaság tragédiáját okozó Andreas Lubitz „titkos orvosi előéletéről” közölt információkat a Bild német bulvárlap. A lap szerint a másodpilótát 2009-ben egyszer már eltiltották a repüléstől, és felfüggesztették a kiképzését is, mert „súlyos depressziót” diagnosztizáltak nála.


A lap szerint a Lufthansa arizonai kiképzőbázisán tanuló Lubitzról egy szakvélemény megállapította, hogy lelkiállapota miatt „képtelen repülőgépet vezetni”. Később azonban újrakezdhette a tanulást, és a legmagasabb minősítést szerezve végezte el a tréninget.

A vizsgálat korábban megállapította, hogy Lubitz súlyos depresszióval küzdött mostanában is, pszichiátriai kezelés alatt állt, és a Bild értesülései szerint a keddi tragédia előtt is kezelték, és nem sokkal a katasztrófa előtt elhagyta a barátnője is.

Mint már megírtuk, a német rendőrség a Lubitz lakásán és szülei házában tartott házkutatás során lefoglalt valamit (sajtóhírek szerint egy a volt barátnőnek címzett levélről van szó), amelyről azt állítják, kulcsszerepe lehet a tragédia okainak feltárásában.


Az Euronews tudósítása a házkutatásról