Koppenhága betörne a Forma 1-be 2020-tól

Fotó: AFP / MARWAN NAAMANI

-

Kevin Magnussen hazai pályán is versenyezhetne néhány szezon múlva. A koppenhágai Forma 1-es futamot a belvárosban rendeznék.


Koppenhága jelezte rendezési szándékát a 2020-as Forma 1-es idényre - írja a The Drive magazin. Az ötlet komolyságát jelzi, hogy Hermann Tilke mérnök, versenypálya-tervező már konkrét tervekkel állt elő a koppenhágai futamra.
Tilke tervezte a mostani Forma 1-es pályák vonalvezetésének többségét, például az azerbajdzsáni, az orosz, a szingapúri vagy a kínai nagydíj vonalát. Több korábbi és jelenlegi versenyző, köztük Jackie Stewart és Mark Webber is kritizálta Tilke pályáit, szerintük azok unalmasak, és nehéz előzni versenyzés közben. Érdekesség, hogy a kezdeti érdeklődés után a török, a dél-koreai, és az indiai nagydíj is kikerült az F1-es versenynaptárból, többek között az alacsony érdeklődés miatt. Ezeket a pályákat is Tilke tervezte. A dán nagydíjjal kapcsolatban azt mondta,


nem jelentene gondot egy városi pályát kialakítani Koppenhágában.

A hazai kedvenc szkeptikus

Kevin Magnussen, a mezőny dán pilótája nem bízta el magát: azt mondta, egyelőre nem hisz abban, hogy három év múlva hazai közönség előtt versenyezhet, de ha mégis, bele fog adni mindent, hogy a szurkolók elégedettek legyenek vele. Magnussen 2014 óta versenyez a Forma 1-ben. Élete legelső futamán rögtön a második helyen végzett, viszont azóta hiába állt 48 futamon rajthoz, nem sikerült még egyszer dobogóra állnia.