Koporsó volt a pálya szélén Pécsett

Fotó: MTI/MTVA / Sóki Tamás

-

A szurkolók így búcsúztatták az NB I-től a focicsapatot. Az ellenfél Nyíregyházával együtt zuhannak a harmadosztályba.


Az élvonalbeli induláshoz szükséges licenc nélkül maradt pécsi klub utánpótlás-játékosainak felvonulásával búcsúzott az élvonaltól, míg a szurkolók molinókkal és füstbombával készültek. A csapatok felvonulása után a szintén licenchiány miatt búcsúzó Nyíregyháza és Pécs futballistái összeölelkeztek a kezdőkörben.Az öt perc késéssel kezdődött meccs első félidejében sok hibával játszott mindkét csapat, így nem sok helyzet adódott, de a Pécs járt közelebb a gólhoz, ugyanis egy ízben a nyíregyházi kapus mentett nagyot, a szünet előtt pedig Márkvárt a kapufát találta el.

A szünetben kikerült a pálya mellé egy koporsó, amely jelképesen a pécsi futballt temette. (A meccs végén a pályán ásták el.)Vendéggóllal kezdődött a folytatás: a félidőben élete első élvonalbeli meccsére beállt Karacs Péter egy perc alatt bevette a rivális kapuját. A góltól sem élénkült meg a játék, a Pécs görcsösen próbálkozott, de jó ideig nem járt sikerrel. A legnagyobb izgalmat az okozta, hogy egy görögtűz a pályán landolt, eközben pedig perceken át szólt a hangszórókból az AC/DC Thunderstruck című slágere, hogy elnyomják a szurkolók skandálását, akik az MLSZ-t szidták.

A hajrában aztán a mecsekaljaiak két szépségdíjas bombagóllal fordítottak, és otthon tartották a három pontot.PMFC-Matias – Nyíregyháza Spartacus 2-1 (0-0)
Pécs, 3500 néző, v.: Szőts
gólszerzők: Heffler N. (84.), Pauljevic (93.), illetve Karacs (46.)