Konzervatív hallgatók fogtak össze a kultúrmarxisták ellen

-

A Konzervatív Hallgatók Szövetsége „megelőző jelleggel” jött létre, nehogy a nyugati egyetemek mintájára a hazai felsőoktatásban is megszilárduljon a „liberális dominancia”. Céljuk többek között a genderelmélet megkérdőjelezése és a nemzettudat megerősítése. Pázmányos elnökükkel a Magyar Hírlap csinált interjút, ebből szemelgettünk.


A lap László Balázst, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem politológia szakos hallgatóját kérdezte a tavalyi év második felében megalakult szövetségről és annak céljairól. László szerint azért volt szükség az új hallgatói szerveződésre, mert „korunk liberalizmusának az ésszerűséget is megtagadó elemei fokozatosan kezdik átvenni a domináns szerepet a felsőoktatásban, elnyomva egyúttal az esetleges ellenvéleményeket.” Azaz véleménydiktatúra van, mondja. Hozzáteszi azt is, hogy nem ám a liberalizmus ellen jöttek létre, csak kell egy szervezett konzervatív hallgatói réteg, amely mondjuk nem tartja megkérdőjelezhetetlennek a genderelméletet, és a nemzettudatot, valamint a keresztény erkölcsi normákat népszerűsíti.


A kulcsmondat azonban az utolsó bekezdésben hangzik el: „Valóban, egy űrt szándékozunk kitölteni. Itt az idő, megelégeltük a liberálisok, a kultúrmarxisták és minden olyan korlátlan egyenlősdiben elvtársuk ténykedését a felsőoktatás világában, akik számára az egyértelmű ellenségkép összetevője többek között a keresztény vallás, a nemzet és a család. Új érdekérvényesítési szervezet vagyunk saját nemzetünk hagyományainak védelmében. (...) Itt az idő, hogy minden konzervatív hallgató kiálljon megkongatni a vészharangot.”