Könnygázt is bevetettek a rendőrök a rájuk támadó ultrák ellen

-

A magyar futballszurkolók egy része sörösüvegeket, petárdákat dobált a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be, gumibotot használtak a Groupama Arénánál.


A szurkolók egy része az esti Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés helyszínéhez, a Groupama Arénához érve kezdett sörösüvegeket, petárdákat dobálni a rendőrökre, akik erre válaszul hátrébb szorították a csoportot.

A rendőrök könnygázt is bevetettek, gumibotot használtak, és a stadionnal szemközti Népligethez szorították a szurkolókat, akik tovább dobálják az üvegeket és a petárdákat.Korábban több száz fős, fekete ruhába öltözött ultra vonult a Deák tértől a Károly körúton és az Üllői úton át a Groupama Aréna felé, útközben a "Ria, ria, Hungária!" rigmust skandálták, petárdákat robbantgattak, többen üvegeket, palackokat dobáltak. Egy szurkoló súlyos sérüléseket szenvedett, amikor felrobbant a kezében egy hanggránát, hozzá mentőt kellett hívni.

Korábban a huligánok egy csoportja a Keleti pályaudvarnál az ott tartózkodó menekülteket is megtámadta, és petárdákat dobált. Egy férfi fejsérülést szenvedett. A helyszínre érkező rendőrök szétválasztották a menekülteket és a huligánokat.

Röszkén délután több száz menekült tört ki a táborból, a Sky News erről videót is készített, ezt itt nézheti meg.

Délután egyébként körülbelül ezer menekült indult el a nyugati határ felé, a rendőrség nem avatkozott közbe, a menekültek az M1-es autópályán gyalogolnak, a rendőrök biztosítják a forgalmat. Bicskén egyébként meghalt egy 51 éves pakisztáni férfi, aki a menet után indult, de elesett a vasúti sínen, és beverte a fejét.

Az ország több helyszínén is kaotikus a helyzet, percről percre tudósításunkat itt találja.