Könnyekben tört ki a magyar WTCC-újonc

Fotó: Zengő Motorsport

-

Michelisz Norbert szenvedett a Hondával, csak hetedik lett a túraautó-vb idénynyitójának időmérőjén. Ficza Ferenc könnyezett.


Komoly érzelmi viharokat élt át az elmúlt időszakban Ficza Ferenc, a Zengő Motorsport 19 éves vb-újonca. A túraautó csúcskategóriájában most bemutatkozó pilóta számára az idénynyitó helyszínén, Le Castellet-ben derült ki, hogy a Honda nem engedi használni a NIKA Racingtől vásárolt motort, másik pedig nincs.


Némi közbenjárásra a Honda odaadta neki az egyik tartalékmotort, amelyet azonban nem pörgethetett hétezres fordulat fölé, és általában is nagyon vigyáznia kellett rá, mert nincs másik. Az első edzésen négy, a másodikon kilenc kört vezetett, majd az időmérőn is megtett nyolcat, azaz rengeteg tapasztalatot gyűjtött. Arról pedig, mit jelent ilyen hirtelen berobbanni a WTCC-be, mindent elmond az alábbi videó.Közben Michelisz Norbert sem nagyon hasított a gyári Hondával, „feszült volt, kicsit sem boldog” – írta róla a Zengő honlapja. A fogyókúrára fogott pilóta végül hetedik lett, a legjobb hondás, Tiago Monteiro harmadik, míg az első két helyre két Citroën került, Yvan Muller, José-Maria López sorrendben.