Könnyed levezetés a franciák ellen, döntős a Benedek-csapat

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Két fáradt és elégedett csapat játszott a trieszti olimpiai selejtező elődöntőjében, amit könnyedén nyertek 15-9-re a mieink.


A trieszti olimpiai selejtező elődöntőjében azzal a francia csapattal találkoztunk, amelyiket a csoportban 13-7-re vertünk, és amelyik pénteken, története során először, kijutott az olimpiára. Ahogy mi is kijutottunk, azaz két elégedett csapat ugrott a medencébe.

Elégedettségre eztán is volt okunk, Hárai duplájával gyorsan vezettünk 2-0-ra, majd Manhercz is betalált, végül 4-2-re nyertük az első negyedet. A másodikban már 7-3-ra is vezettünk (Manhercz már három találatnál járt), de, ahogy tegnap a németeket, úgy most a franciákat is felhoztuk egy rossz periódussal, és a nagyszünet előtt 7-6-nál az egyenlítésért támadhattak. Ehelyett azonban Varga Dénes lőtt inkább egy szépségdíjas gólt.


Manhercz Krisztián az egész tornán remekelt


A harmadik negyedet Vámos Márton második góljával nyitottuk, hátul pedig az ezúttal lehetőséget kapó Bisztritsányi Dávid mutatott be szép védéseket. A franciák folyamatos cserékkel próbálták frissen tartani magukat, és egymás után adták fel a támadások lehetőségét. Igaz, mi sem brillíroztunk elől, Rémi Garsau kapusnak szereztünk néhány kellemes pillanatot, néhány közepes lövéssel. Másfél perccel a vége előtt Hosnyánszky törte meg a hosszú gólcsendet egy hatalmas bombával. A negyedet Bisztritsányi két nagy bravúrja zárta.

A negyedik negyedet két gyors góllal nyitottuk, és 12-7-nél nem sok kérdés maradt. Az utolsó szó, azaz gól, a csapatkapitányé, Varga Dánielé volt. A válogatott legjobbja, Manhercz Krisztián volt, aki egyértelműen bejátszotta magát a riói csapatba.

A trieszti torna döntőjében a késő esti olasz-spanyol meccs győztesével játszunk majd.

A mérkőzés után Vámos Márton és Decker Ádám is azt mondta az M4 Sportnak nyilatkozva, hogy egy fontos utat jár be a válogatott, aminek egyik állomása a trieszti torna, amit most már mindenképpen meg is kell nyerni.

"A győzelem egy üzenet lenne a külvilágnak, az ellenfeleknek arról, hogy hol tartunk, és persze magunknak is megmutatjuk, hogy jó irányba haladunk" - mondta Decker.

Eredmény:
Magyarország–Franciaország 15-9 (4-2, 4-4, 2-1, 5-2)
A magyar gólszerzők: Manhercz 4, Hárai 2, Hosnyánszky 2, Vámos 3, Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Decker Ádám 1,