Könnyed győzelem az ukránok ellen és Görbicz 1000. gólja

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A vb-felkészülés jegyében mérkőzött meg Budapesten a magyar és ukrán női kézilabda-válogatott. A mieink könnyedén nyertek.


Németh András szövetségi kapitány 19 fős keretéből mindenki lehetőséget kapott az Ukrajna elleni felkészülési mérkőzésen, amely az utolsó nyilvános gyakorlás volt a jövő hónapban kezdődő dániai olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.

A mérkőzés sok izgalmat nem tartogatott, mert Kiss Éva remek védéseinek, valamint a Szekeres Klára irányította védelemnek és a sok könnyű gólnak köszönhetően gyorsan 6-1-es előnyre tett szert a magyar válogatott, amit a szünetig egészen 12 gólosra hizlalt.

Az előnyt a padról beszálló játékosok is megtartották, a második félidőben pedig még tovább nőtt a különbség, így végül 37-19-re győzött a magyar csapat. A mérkőzés legizgalmasabb kérdése az volt, hogy összejön-e Görbicz Anita 1000. gólja a nemzeti csapatban. Összejött.

A két válogatott szombaton zárt kapuk mögött újra találkozik egymással, majd hétfőn folytatódik a felkészülés, csütörtökön pedig elutazik a csapat Heriingbe, ahol a csoportmérkőzések során a lányok Tunéziával, Szerbiával, Montenegróval, Dániával és Japánnal mérkőznek meg. A keretből 18-an utazhatnak a vb-re, a kapitány pedig 16 játékost nevezhet a tornára.