Konkrét tervük van a norvégoknak a gólszerzésre

-

Per-Mathias Högmo a vasárnapi meccs helyszínén, a Groupama Arénában várta az újságírókat a magyarok elleni pótselejtező előtt. A médiatermet kétség kívül szinte csak norvég kollégák töltötték meg, de azt azért nem gondoltuk, hogy annak a néhány magyar újságírónak kérdése sem lehet a norvég kapitány felé.


A párizsi terrortámadás áldozataira emlékezve egy Martin Luther King idézettel kezdett a kapitány, amit angolul mondott el:


„A sötétség nem tudja kiűzni a sötétséget, csak a fényesség képes erre. A gyűlölet sem tud gyűlöletet kiűzni, csak a szeretet képes rá.”

A meccsre kitérve már norvégul válaszolt honfitársainak, amikor fordítást kértünk, akkor hiába volt ott az MLSZ tolmácsa, maga Högmo mondta el még egyszer, ezúttal angolul a válaszát. A további kérdésekre azonban már csak norvégul hallottuk nyilatkozni, a végén egy norvég kolléga segített összefoglalni az elhangzottakat. Eszerint a szövetségi kapitány úgy gondolja, hogy mivel eddig minden selejtezőmeccsen szereztek gólt, ezt most is meg fogják tenni.


„A meccs után húsz órán keresztül mást sem csináltunk, csak kapura lőttünk, hogy gyakoroljuk a gólszerzést. Nem, csak viccelek, de az tény, hogy holnap minden játékosomat pályára fogom küldeni, aki gólt tud szerezni. A tizenegyeseket gyakoroltuk, de nem örülnék annak, ha büntetőpárbaj lenne, mert nagyon nincsenek jó emlékeim Királyról, fantasztikusan védett az első meccsen.”


Királytól tartanak


Högmo szerint konkrét tervük van arra, hogy hogyan szerezzenek gólt, de persze nem árulta el, hogy mi az. Mielőtt kérdezhettünk volna, a norvég szövetség sajtófőnöke véget vetett a sajtótájékoztatónak, pedig bekészültünk néhány kérdéssel, például azzal, hogy igaz-e az a hír, ami egy norvég internetes oldalon jelent meg, hogy gusztustalannak nevezte a magyar csapat oslói játékát, de erre már nem kapunk választ.