Komoly változások jönnek a balatoni vonatközlekedésben

Fotó: MTI Zrt. Fotószerkesztőség / Balázs Attila / MTI Zrt. Fotószerkesztőség / Balázs Attila

-

A dél-balatoni vasútvonal korszerűsítése miatt péntektől június 10-ig pótlóbuszok viszik az utasokat Siófok és Balatonszemes között - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.


A közlemény szerint az érintett szakaszon a buszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy az ahhoz legközelebb fekvő Volán megállóhelyen állnak meg. A pótlás miatt a menetrendek változnak - tették hozzá.


Május 9-ig a Budapest-Tapolca vonalon is módosítják a menetrendet a székesfehérvári állomás felújítása miatt. Az észak-balatoni vonal gyorsvonatai Székesfehérvár érintése nélkül Pusztaszabolcs felé kerülnek - írták.

A Budapest-Székesfehérvár-Veszprém vasútvonalon is változik a menetrend május 9-ig, bizonyos vonatok kimaradnak, illetve rövidített útvonalon közlekednek - közölték.

A Mávinform tájékoztatása szerint péntektől május 2-ig a Kőbánya-Kispest és Székesfehérvár között közlekedő G43-as vonatok csak Gárdonyig járnak és onnan térnek vissza Budapestre.

A vasútvonalak vágányzári menetrendjei elérhetők a MÁV-csoport honlapján. A változások megtalálhatók az ELVIRA menetrendi keresőben is, valamint a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatán, a 06-40-49-49-49-es telefonszámon is érdeklődhetnek az utasok. Ezen kívül az állomásokon elhelyezett hirdetmények is jelzik a módosításokat.