Komoly csapás érte a Barcelonát

Fotó: AFP / JOSEP LAGO / AFP / JOSEP LAGO

-

Négymeccses eltiltást kapott a Barcelona világ- és Európa-bajnok középső védője, Gerard Piqué, aki az Athletic Bilbao elleni szuperkupa-döntő visszavágóján szidalmazta a partjelzőt, ezért a találkozót vezető Velasco Carballo kiállította.


Piqué egy leshelyzetet kért számon trágár kifejezésekkel, és az ezért járó minimális, négymeccses eltiltást szabta ki rá a fegyelmi bizottság.

A Barcelona fellebbezhet az ítélet ellen, de ha nem jár sikerrel, akkor Piqué kénytelen lesz kihagyni az első négy bajnokit, így a vasárnapi, bilbaói meccset, valamint a szeptember 12-re kiírt Atlético Madrid elleni rangadót.

Mindez azért különösen rossz hír, mert a Barcelona védelme amúgy is ingatag: a csapat az európai szuperkupa-döntőben 5-4-re verte a Sevillát, majd 4-0-ra kikapott a spanyol szuperkupa döntőjében Bilbaóban, azaz két meccsen nyolc gólt szedett be.

Piqué kedden a Twitter-oldalán kért bocsánatot a történtek miatt, s tagadta, hogy trágárul beszélt volna az asszisztenssel. A Barcelona szóvivője azt mondta, a klub még nem döntötte el, hogy fellebbez-e.

A Bilbao 5-1-es összesítéssel nyerte meg a szuperkupát, miután Barcelonában 1-1-et ért el.