Komikusoknak dőlt be Elton John

Fotó: AFP / ANATOLY MALTSEV

-

Igazat mondott a Kreml, tényleg nem Vlagyimir Putyin hívta fel a brit zenészt.


Vlagyimir Krasznov és Alekszej Sztoljarov orosz komikusok telefonbetyárkodtak Elton Johnnal, aki azt hitte, az orosz elnökkel beszélt. A két mókamester arról ismert hazájukban, hogy hírességeket és politikusokat vesznek célba pimasz tréfáikkal.

Krasznovék elmondták, egy nappal azután hívták fel telefonon a brit énekest, hogy az újságírókkal közölte, találkozni szeretne az orosz elnökkel a melegek jogainak megvitatása céljából.

„Igen, mi voltunk" – idézte Krasznovot szerdán a Komszomolszkaja Pravda című lap.


Én voltam Vlagyimir Putyin

– tette hozzá a komikus.

Elton John kedden az Instagram-oldalán számolt be a telefonhívásról, és egy fotót is feltett az orosz elnökről. „Köszönöm Vlagyimir Putyin elnök úr, hogy ma felhívott és beszélt velem telefonon. Alig várom, hogy személyesen is találkozzunk és megvitassuk az oroszországi LMBT-közösség helyzetét" - írta a popsztár.

A brit világsztár szóvivője még aznap megerősítette a bejegyzés tartalmát, az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov azonban valamivel később orosz hírügynökségeknek nyilatkozva elmondta, hogy Putyin soha nem hívta fel az énekest, aki szerinte átverés áldozata lett.

A 11 perces telefonhívást megörökítő felvételen az énekes egy orosz tolmács segítségével beszélget az általa Putyinnak hitt férfival egy moszkvai látogatás részleteiről. „Mondja meg neki, hogy rendkívüli megtiszteltetésnek érzem, hogy felhívott. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a világ egyik legbefolyásosabb emberével beszélhetek. Ez elképesztő" – hallható az énekes a Reuters hírügynökséghez eljuttatott felvételen.

A beszélgetés során a popsztár beleegyezett, hogy az orosz fővárosba utazik egy melegfelvonulásra, és ama reményét fejezte ki, hogy "csodálatos beszélgetésben" lesz rész Putyinnal. "Mondja meg neki, hogy megszépítette a napomat, ez egy gyönyörű pillanat az életemben" - mondta a beszélgetés végén az énekes.

Elton John a múlt héten felemelte hangját Oroszország "homoszexuális propagandát" tiltó törvénye ellen, amely ellehetetleníti a homoszexualitás témájának tárgyszerű nyilvános megvitatását, továbbá nemtetszését fejezte ki Putyin elnök melegeket sértő megjegyzései miatt.

Az énekes szóvivőjét egyelőre nem sikerült elérni a telefonhívás leleplezése óta.