Kómában van Törőcsik András

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd / MTI/Koszticsák Szilárd

-

HÁTTÉR

Az Újpest 45-szörös válogatott, 58 éves focistája még hétfőn esett el, beütötte a fejét, azóta átesett egy agyműtéten, és kómában fekszik a Merényi Kórház intenzív osztályán.


nemzetisport.hu beszámolója szerint Törőcsik hétfőn egy névnapi bulin esett el, és nagyon csúnyán megütötte magát, arcán és fején is súlyos sérüléseket szenvedett. A Merényi Gusztáv Kórházba szállították, ahol megoperálták, azóta pedig az intenzív osztályon fekszik kómában. Törőcsik András az utóbbi években többször is kezelték kórházban, legutóbb tavaly, miután stroke-ot kapott.


Törőcsik 1974 és 1985 között játszott az Újpesti Dózsában, majd a francia Montpellier csapatában is lehúzott egy évet. A lila-fehérekkel háromszoros magyar bajnok, kupagyőztes, 236 bajnokin 69 gólt szerzett. A válogatott mezét 45 alkalommal húzhatta föl, szerepelt az 1978-as Argentínában és az 1982-es Spanyolországban rendezett világbajnokságokon is. 12 gólt szerzett a nemzeti csapatban, de legemlékezetesebb jelenete mégis egy piros lap, amit a házigazda elleni meccsen kapott az argentínai vébén.