Kómában tartják a megvert bokszolót

Fotó: Getty Images / Richard Heathcote

-

Chris Eubank Jr. tíz menetben verte el Nick Blackwellt. 25 éve az apja szintén úgy győzött a középsúlyban, hogy kómába került az ellenfele.


Szombat este tizedik menetes technikai KO-val hódította el a középsúlyú angol bajnoki címet Chris Eubank Jr.

Ellenfele, Nick Blackwell nagy verést kapott, ezért – és a teljesen lecsukódó bal szeme miatt – orvosi tanácsra beszüntették az egyenlőtlen küzdelmet a 12 menetesre tervezett meccsen - írja a Profiboksz.hu. Nem sokkal később Blackwell rosszul lett, eszméletét vesztette, majd azonnal kórházba szállították.Blackwell agyában kisebb vérömleny keletkezett, mesterséges kómában, intenzív megfigyelés alatt tartják, indokolt esetben pedig azonnal megoperálják. Eubank érzése szerint későn állították meg a mérkőzést és teljes felépülést kívánt ellenfelének.

Közel 25 éve Eubank apja verte meg Michael Watsont úgy, hogy az akkori középsúlyú bajnok kómába került – jegyezte meg a Sky.com. Watson akkor negyven nap után nyerte vissza az eszméletét, egy évig tartott az intenzív rehabilitációja, és további hat év múlva tudott csak újra járni.

A korábbi nehézsúlyú világbajnok, Lennox Lewis azt tweetelte: „A gondolataink és az imáink most Nick Blackwell és a családja körül járnak.” Több brit bokszoló is az együttérzését fejezte ki Blackwell-lel.