Költőien bírózott az Atlético mestere

Fotó: Getty Images / David Ramos

-

A Barca csatára, Luis Suárez megúszott egy pirosat az Atlético elleni BL-negyeddöntőn. És erről még nem is tudott Diego Simeone.


„Nem mondok ki mindent, amit mondani szeretnék” – nevetett Diego Simeone, az Atlético Madrid edzője a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő után. Simeonét előtte a bíróról kérdezték az újságírók, annyit mondott, hogy „bár bizonyos esetekben egyenlőtlenség volt a pályán, jó meccset játszottunk”. Ekkor kérdezték meg az edzőt, hogy lakatot tesz-e a szájára, és erre válaszolta két nevetés közt a fentieket.


Ennél sokkal keményebben fogalmazott Filipe Luis, az Atlético brazil védője: „Földrengés lenne, ha kiesne a Barca, nagy károkat okozna az UEFA-nak.”

A meccsen Fernando Torres vezetést szerzett a katalánok ellen, ám még az első félidőben kiállították, két sárgát szedett össze. A Barcelona végül 2-1-re nyert, Simeone azt ígéri, a negyeddöntő jövő szerdai visszavágóján felrobban majd a stadion a zajos Atlético-drukkerektől.

Amikor Simeone óvatosan bírózott, csak Torres két sárgájáról volt szó. Azt valószínűleg nem is láthatta, hogy a pálya túlsó végében egy alkalommal a Barca csatára, Luis Suárez törlesztett, szándékosan belerúgott Juanfranba. Ha a játékvezető ezt észreveszi, egyértelműen piros lap járt volna érte.Az eset még 0-1-nél történt, később az uruguayi csatár lőtte a Barca mindkét gólját. A Fox Sports elképzelhetőnek tartja, hogy Suárezt a felvételek alapján eltiltja majd az UEFA.


Luis Enrique, a katalánok edzője jogosnak tartja Torres mindkét sárgáját, egyebekben pedig elismeri, hogy nagyon nem könnyű az Atlético ellen játszani. Minden más jövő szerdán kiderül.