Költő, apa és City-indulókkal teleírt gitár: itt a Wayne Rooney Show!

Fotó: Getty Images / Shaun Botterill

-

Ember a gólok mögött címmel mutatta be dokumentumfilmjét a BBC az angol válogatott történetének legeredményesebb góllövőjéről. Olyan dolgok derülnek itt ki, amire álmunkban sem gondoltunk volna.


Amikor megismertük, még csak egy 16 éves, kopasz kis kamasz volt, aki óriási gólt rúgott az Arsenalnak. Aztán elvitte a Manchester United, ahol a világ egyik legjobb csatárává nőtte ki magát, bemutatkozott az angol válogatottban, amelyikkel ugyan semmit nem nyert, viszont az 107. válogatott meccsén megszerezte 50. gólját, amivel a nemzeti csapat valaha volt legeredményesebb játékosa lett.


Az angol válogatott kapusa, Joe Hart (1) tapsolja meg a példás családapát


Ez már éppen elég volt a brit közszolgálati tévének (BBC), hogy dokumentumfilmet forgasson róla, bemutatva a kétgyerekes büszke családapát, a boldog férjet, aki a kertben kialakított focipályán játszik a srácokkal, vagy éppen a játékszobában biliárdoznak vagy flipperezenek. Ha meg nem, akkor a dedikált gitárjait nézegeti, netán verset ír (!) nejéhez, Coleenhoz.

A műsort az angol válogatottban 48 gólig jutó Gary Lineker vezette, ő látogatott el a Rooney család otthonába. Ahol kiderült, hogy a Cristiano Ronaldo által kedvesen csak „pitbullként” emlegetett Rooney-t otthon kenyérre lehet kenni, és, ha úgy adódik, akkor Coleen megmondja neki a magáét. „A pályán kívül a nejem az erősebb, ő hozza a döntéseket. Nagyszerű anya, csodálatos velem és a gyerekekkel is” – mondja Rooney.


Egy kis kedvcsináló a műsorhoz


A párnak – egyelőre – két gyereke van, Kai hatéves lesz novemberben, míg Klay májusban töltötte a másodikat. Egy hónapja pedig már nyilvános a hír, hogy érkezik a harmadik gyerkőc. Még azt is megtudjuk, hogy első randijukon az Austion Powerst nézték a moziban.

Bepillantást nyerünk a trófeaszobába, ahol a támadó által szerzett kupák mellett számtalan relikviát is láthatunk – egyebek között a nagy rivális Liverpool korábbi csapatkapitányának, Steven Gerrardnak a Los Angeles Galaxyban viselt mezét.

Nem Gerrard az egyetlen „váratlan vendég” a házban. Rooney – habár egyetlen akkordot sem tud rendesen lefogni – nagy gitárgyűjtő. Van amelyiket Sir Paul McCartney dedikálta, és van egy világoskék, amit a Manchester City legnagyobb drukkere, az Oasis egykori frontembere, Noel Gallagher írt teli City-indulókkal.


A várandós Coleen Rooney fényképezi férjét és fiát a Manchester United 2013-as PL-bajnoki címének ünneplése során


A legérdekesebb azonban az, hogy kiderült, Rooney szeret verseket írni, és gyakorta lepi meg feleségét egy-egy költeménnyel.

„Már az előtt is írtam verseket, hogy megismertem Coleent (a középiskolában - a szerk.). Egyszerű, hétköznapi versek. Szerettem kis novellákat is írni. Miután összejöttünk, sok verset írtam hozzá, aztán egy időre elmaradtak ezek a dolgok” - szerénykedett Rooney.

Most azonban újra romantikus hangulatban van Wayne, aki a családi nyaralás során is írt egy-két verset a feleségének.