Kölnben először tartóztattak le egy szilveszteri molesztálót

Fotó: MTI/EPA/DPA / MAJA HITIJ

-

883 állítólagos áldozat, 766 panasz, 21 vádlott: ez a jelenlegi állása a kölni szilveszteri tömeges molesztálásnak. Egy algériai férfit nemi erőszakkal vádolnak.


Három héttel a botrányos kölni szilveszteri cselekmények után, most került vizsgálati fogságba az első gyanúsított. A 26 éves algériai férfit azzal vádolják, hogy szexuálisan bántalmazott egy nőt, majd a mobiltelefonját is ellopta – mondta a kölni főügyész, Ulrich Bremer hétfőn a Welt szerint.


A férfit hétvégén tartóztatták le egy másik algériai társával, akit mobillopással vádolnak, de molesztálással nem. Mindketten a kerpeni menekültszálláson éltek.

A kölni ügyészség összesen 21 elkövető ellen vizsgálódik, ebből nyolc előzetesben ül. Legtöbbjüket lopással vádolják.

A hétvégén újra meredeken nőtt a rablások, lopások és molesztálások állítólagos áldozatainak száma, Bremer szerint 883-an vannak már, összesen 776 panasz alapján. Ennek közel fele szexuális bűncselekmény, három esetben pedig nemi erőszak a gyanú.

Szilveszterkor a kölni főpályaudvar előtt férfiak csoportosan nőket vettek körbe, akiket szexuálisan zaklattak és kiraboltak. Az első információk alapján az elkövetők többsége észak-afrikai vagy arab származású.