Kollégáira nyitott tüzet egy tanár Szaúd-Arábiában

-

Legalább hat embert ölt meg a tanár, aki Szaúd-Arábia déli tartományában, Dzsizánban kezdett lövöldözni. Két másik ember megsérült.


A támadót őrizetbe vették - közölte Manszúr al-Turki, a szaúdi belügyminisztérium szóvivője.

A szaúdi állami televízió honlapja és közösségi oldala egy névtelen rendőrségi forrásra hivatkozva tudósított a támadásról, de nem részletezte sem a merénylet körülményeit, sem az okát. Egy fényképet is közzétettek, amely mentőautókat ábrázolt az oktatási intézmény előtt.

Az SPA állami hírügynökség egyelőre nem közölt hírt az esetről.A hasonló lövöldözések ritkák Szaúd-Arábiában, viszont a királyságban a közelmúltban több támadást is elkövetett az Iszlám Állam. Tavaly tavasszal az ország légicsapásokat indított a szomszédos Jemenben; a konfliktusban az Irán támogatását élvező húszi lázadók és Ali Abdullah Száleh volt elnök hívei állnak szemben a Szaúd-Arábia által támogatott és a nemzetközi közösség által elismert, Abed Rabbó Manszúr Hádi vezette kormánnyal.

A Jemennel határos Dzsizán tartomány a szaúdi beavatkozás óta több, a határon átlőtt rakéta célpontjává vált. Kedden a hatóságok bejelentették, hogy megsemmisítettek egy rakétát, amely a tartomány azonos nevű székhelyét, Dzsizánt vette célba.