Kökény Roland nagyon konok

Fotó: MTI / Kovács Attila / MTI / Kovács Attila

-

A 41 éves kajakos 1000 méter párosban jutna ki az olimpiára. Az eredményei sokkal jobbak, mint tavaly, párja viszont még nincs.


Elsősorban 1000 méter párosban szeretne kijutni a riói olimpiára Kökény Roland. A Londonban Dombi Rudolffal aranyérmes kajakosnak egyelőre nincs partnere, ezért arra készül, hogy az első válogatón egyesben szerepel jól.

Az olimpiai bajnok versenyző jelenleg Sevillában készül, edzője szerint kiváló formában van. A téli felkészülése jól sikerült, a meleg vízi edzőtáborban pedig kiválóan teljesít az időre menéseken.

„Itt Sevillában nekünk megvannak a lemért távok, amit ilyenkor megyünk, ezeken Roland a tavalyi idejénél sokkal jobbra képes – idézte a mestert, Kiss Istvánt a kajak-kenu szövetség hírlevele. – Nagy benne az elszántság, nagyon konok, és nagyon hisz abban, amit csinálunk. Az első válogatón egyesben szeretne bizonyítani, aztán pedig beülne valamilyen párosba vagy négyesbe.”

Kökény azt mondja, hogy meg akarja nyerni az első válogatót, de azt nem árulja el, ki lenne az, akivel a legszívesebben ülne össze.

„Maradjunk annyiban, hogy egy férfi versenyző, mert vegyes páros még nincs, és kajakos – mondta nevetve. – Nem szeretnék még erről nyilatkozni, remélem, jól alakulnak a dolgok, és lehetek nyertes a végére, ahogy 2012-ben is. Úgy érzem, hogy jó formában vagyok, az akarás visz előre, nagyon szeretnék kijutni az olimpiára, nekem ez a legeslegutolsó dobásom, és mindent megteszek, hogy sikerüljön.”

A visszavonulás gondolatával ezzel együtt még nem foglalkozik a válogatott rangidőse: „Voltak már olyan kijelentéseim, hogy majd le fogok vezetni, aztán abbahagyom, de most nem szeretnék ez ügyben nyilatkozni. Nyilván 41 évesen tényleg el kellene már gondolkodnom, hogy a kajakon túl is kell valamit csinálni, mert a versenyszerű sportot sajnos egy idő után be kell fejezni.”

Az első válogatót május közepén rendezik Szegeden.