Kokainnal bélelt kabátokkal érkezett egy férfi Budapestre

-

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két külföldivel szemben, akik két évvel ezelőtt 2,5 kilogramm kábítószert csempésztek Magyarországra. A kokaint kabátok bélésébe varrták, a másodrendű vádlott, egy román állampolgárságú férfi ezeket hozta el Argentínából Budapestre. Őt még a Liszt Ferenc repülőtéren elkapták.


A vádirat szerint a nigériai-zimbabwei kettős állampolgárságú első rendű vádlott még 2012 februárjában ismerkedett meg a másodrendű, román állampolgárságú vádlottal, akinek 3000 dollárt ajánlott fel azért, ha kokaint csempész eladásra Magyarországra. Az akciót már abban az évben végre is hajtották volna, de az végül meghiúsult.


Később, 2013 márciusában újra nekiveselkedtek a csempészésnek: a román férfinek Argentínába kellett utaznia a droggal megpakolt, három darab kabátért. Ott ellátták őt néhány instrukcióval, megkapta a Budapestre szóló repjegyeket, és két mobiltelefont is a kezébe nyomtak a további kapcsolattartás céljából.
Végül a férfit elkapták a Liszt Ferenc repülőtéren, a nyomozó hatóság még a helyszínen lefoglalta a kabátok belsejében csempészett, összesen több mint 2,5 kilogramm kokaint.

A Fővárosi Főügyészség a két férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, a büntetés öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés lehet.