Kohószökevényekkel pótolnák a metrót

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Ha tovább húzódik az új buszok beszerzése, akkor a frissen kivont, korszerűtlen, magas padlós, régi Ikarusokkal pótolnák a 3-as metrót felújítása alatt.


A forgalomból kivont csuklós buszait nem selejtezi a BKV, hanem félreteszi - állítja a Magyar Idők. A napilap szerint a közlekedési vállalat azért döntött így, mert a főváros január óta nem tudja megoldani a 3-as metró felújítása idején szükséges pótlóbuszok beszerzését. Felkészülnek tehát arra, hogy új buszok nélkül oldják meg a metrópótlást.


Míg a közgyűlés a legolcsóbb beszerzést választotta volna (részben lengyel buszokat kívántak venni, részben a BKV szerelt volna össze járműveket), kormánypárti politikusok különböző más megoldásokért lobbiztak, egyéb külföldi vagy magyar gyártókat illetve a bérlést pártolva.


Újra találkozhatnak majd a budapestiek a már kivont, öreg járművekkel?


A közgyűlés így végül többször elhalasztotta a döntést az először 150 majd 110 busz beszerzéséről.

A kormánypárti újság értesülése azért is meglepő, mert eddig azt lehetett hallani Tarlós István főpolgármestertől, hogy az új buszok nélkül nem lehet megoldani a 3-as metró felújítása idején szükséges buszos pótlást.

Most viszont úgy látszik, igaz, csak szükségmegoldásként, a már forgalomból kivont illetve, a néhány nap múlva a 4-es metróra hivatkozva némileg ritkított járatokból felszabaduló kocsikat is tartalékolnák erre a célra.