Ködös hajnalok jönnek, de a hétvégén ragyogó idő lesz

Fotó: MTI/EPA/DPA / Armin Weigel

-

Hajnalonként egyre több helyen lesz köd és fagy is előfordulhat, csütörtökön a Dunántúlon pedig eső is lehet, de a hétvégére biztosan kisüt a nap.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szerdán a hajnali, reggeli órákban a Dunántúlon többfelé képződik sűrű köd, de máshol is párássá válik a levegő. Napközben a párásság fokozatosan megszűnik, legtovább az Alpokalján lehetnek ködfoltok. Fátyolfelhőzet sodródik fölénk, így szűrt napsütésre számíthatunk délután. Csapadék nem lesz. A délkeleti szél megélénkül. Reggel -1 és +6 fok közötti értékeket mérhetünk, délután 13 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön nyugat felől megnövekszik a felhőzet és a Dunántúlon kisebb eső, záporeső is előfordulhat. Élénk marad a délkeleti szél. 13 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Pénteken a hajnali párásság hamar megszűnik és szikrázó napsütés várható. 12 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap derült időre, ragyogó napsütésre van kilátás október utolsó napján és mindenszentekkor is. Gyengül a nappali felmelegedés, reggelente már egyre többfelé fordulhat elő gyenge fagy, délutánonként 11-12 fok valószínű.

A folytatásban is maradhat a csendes, száraz időjárás, reggelente egyre sűrűbb ködfoltokkal.