Ködös, de tavaszias karácsonyunk lesz

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Hó helyett a ködtől burkolózik minden fehérbe csütörtökön. Amúgy 9-10 fok lesz karácsonykor – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.


Csütörtökön a Nyugat-Dunántúlon megszűnhet a hajnalban képződött köd, és kisüthet a nap, máshol viszont erősen felhős, párás, főleg keleten tartósan ködös idő lesz. Ködszitálás a keleti tájakon várható. Mérsékelt marad a légmozgás. Reggel plusz 2 fok lehet, ami a ködös tájakon 5-6 fokig, míg a naposabb részeken 10 fokig melegedhet. Estétől ismét sűrűsödik a köd, de fronthatás nem lesz.


Pénteken, karácsony első napján eleinte borult, párás idő lesz. Napközben aztán északnyugat felől felszakadozhat átmenetileg a felhőzet és – elsősorban a Dunántúlon – rövid időre a nap is kisüthet, 3-9 fokkal.

Szombaton, karácsony második napján, hasonlóan a pénteki időjáráshoz, reggel, délelőtt még sok felhő, ködös levegő valószínű; majd délután az élénkülő nyugati, délnyugati szél hatására felszakadozhat a felhőzet, és kisüthet a nap rövidebb időszakokra. A tartósan párás tájakon csak 5, nyugaton 10 fok is lehet.

Vasárnap nyugaton változóan, keleten erősen felhős lesz az ég. Tartós ködfoltok inkább csak keleten, északkeleten fordulnak elő. +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn tartósan ködös, borús, szürke időre van kilátás. A keleti szél megélénkül, mellyel hidegebb levegő szivároghat be a Kárpát-medence térségébe.