Kódolt kulcsokkal lopták nagyüzemben a budapesti autókat

-

Tizenkét kerületben dolgozott, eddig 26 autólopást ismert el a két elkövető.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytatott N. Zoltán Gábor 39 éves tököli, K. János Zsolt 37 éves budapesti lakosok ellen lopás bűntett, valamint K. Attila 31 éves és B. Gergely 37 éves budapesti lakosok ellen orgazdaság bűntett, továbbá más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – írja a police.hu.

A gyanú szerint N. Zoltán Gábor és K. János Zsolt 2013 decembere és 2014 januárja között Budapest több kerületében (I., II., III., IV., V. IX., X., XI., XII., XIII., XIV., valamint XXI.) és Dunakeszin is több autót loptak el vagy próbáltak meg ellopni kódolt kulcsokkal. A két férfi összesen 26 esetet ismert el gyanúsítotti kihallgatásán. A gyanúsítottak egy alkalommal az ellopott autó szétszerelésére megbízást adtak K. Attilának és B. Gergelynek, amelyet ők el is vállaltak. A tolvajok több mint százmillió forint kárt okoztak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága az eljárást befejezte, a keletkezett iratokat a napokban orgazdaság és 26 rendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.