Köd többfelé lesz a héten, eső csak csütörtökön

Fotó: MTI / H. Szabó Sándor

-

Csendes őszi idő várható, sok helyen sokat látjuk a napot. A jövő héttől viszont lehűlés jön – íme, a Köpönyeg.hu részletes heti előrejelzése.


Kedd

A Nyugat-Dunántúlon többfelé képződik köd, mely akár tartósan megmaradhat. Ezzel szemben az ország nagy részén csak a reggeli órákban lesznek párafoltok, melyek napközben mindenhol megszűnnek és ragyogóan napos idő várható. Reggel -1 és +5 fok között, délután 10 és 16 fok között lesz a hőmérséklet – a tartósan ködfelhős nyugati tájakon lesz a hűvösebb. A közlekedéshez általában jó idő lesz, de a Nyugat-Dunántúlon (főleg az Alpokalján) sűrű ködfoltok nehezíthetik a közlekedést. Fronthatás nem lesz.

Szerda
Ismét a nyugati, délnyugati tájakon képződik sűrű köd, mely napközben felszáll, és rétegfelhőzet képződik belőle, így ezeken a tájakon csak kevés esély van napsütésre. Hazánk nagyobbik részén ugyanakkor szép napos időre van kilátás. Csapadék sehol sem lesz. 10-17 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A délkeleti szél többfelé megélénkül.

Csütörtök
Délnyugat felől megnövekszik a felhőzet és elszórtan (főleg a Dunántúlon) kisebb eső, záporeső is előfordulhat. A délkeleti szél délutántól északkeletire fordul. Reggel 4, délután 14 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Péntek, szombat
A hajnali órákban párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik. Délre a párásság megszűnik és napos, gyengén felhős idő valószínű. Eső továbbra sem lesz. Reggelente 0 és +6, délutánonként 10 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnaptól
Hűvös, de egyre szárazabb levegő érkezhet a Kárpát-medence térségébe, ezért reggelente megjelenhetnek a gyenge fagyok, és a nappali felmelegedés is gyengül. Sok napsütésre van kilátás, eső napokig nem valószínű.